Dette er en blogg uten blogg og mening.

onsdag 21. april 2010

TunfiskJeg føler det er alt for få her i verden som virkelig setter pris på en boks tunfisk. Man kan få fatt i ulike typer og varianter. Noen er i vann, andre i olje og noen med smak. Det som er det beste med tunfisk er at den kan brukes til så mye. Og det er vel noe av det billigste du kan velge å kjøpe. Om jeg ikke tar helt feil er den billigste varianten av tunfisk i vann helt nede på 6 kr. Ønsker du at tunfisken du skal spise bør være oppbevart i olje, må du ut med 9 kr. Tunfisk kan egentlig minne litt om kylling i konsistens og smak, men så mye billigere da du. Vet du ikke hva du skal bruke tunfisk til, så er dette noen gode forslag.

- Tunfisk i salat
- Tunfisk naturell på brødskiva, bruk gjerne majones på
- tunfisksalat (pålegg som er himmelsk)*
- Tunfiskpasta
- Tunfisktaco
- Tunfiskburger

Ønsker du å lage noen av disse rettene med tunfisk kan du gå inn på denne siden: tunfisk på boks oppskrifter.

Men ønsker du å lage pålegg av tunfisk, da er jeg rette person for deg. Jeg har fler ulike varianter av dette pålegget, der min favoritt er:
- tunfisk i olje/vann
- rømme
- Majones
- rødløk
- mais
- pepper
- salt

Her er jeg også åpen for "bruker det du finner" logikken. Der man kan ta vekk noe og adde annet. De viktigste tingene er tunfisk, rømme og majo. Rødløk kan lett byttes ut med andre løktyper, purre, gressløk osv. Majsen kan godt droppes. I det siste har jeg funnet ut at den enkle varianten av tunfisksalat er å ha en boks tunfisk og røre den inn i hvitløksdressing som man får på flaske, da jeg ofte har det i kjøleskapet. Bare disse to tingene sammen smaker fantastisk. Prøv det selv på ferskt brød eller knekkiss, med noen skiver tomat og eller agurk på toppen.

NAM.

5 kommentarer:

 1. Tror jeg skal prøve tunfisk og digg majones på knekkisen i dag :)

  SvarSlett
 2. Hurra for at jeg har inspirert til å spise tunfisk :D

  SvarSlett
 3. Tunfisk er jækli godt! Takk for tips :)

  SvarSlett
 4. bare hyggelig;) Du bør lage tunfisksalat til å ha på brøskiva, det er DIGG!

  SvarSlett