Dette er en blogg uten blogg og mening.

onsdag 21. april 2010

How to be gay - part 2.Dette er den andre leksjonen i en rekke av leksjoner som sal hjelpe deg i bli en ekte homofil. I forige leksjon gav jeg en enkel innføring i ord som er i en homofils orforråd som jeg annser som viktige. Det neste skrittet blir da å trene opp gaydaren og samtidig vite hvilke tegn man skal bruke for å slå inn på andres gaydar.

Gaydar har jeg forklart i forige leksjon, kan du ikke huske det så er det enkelt å greit en radar som forteller om noen er homofil eller ikke. Dette er ett fint redskap for å forstå hvem man kan legge ann på. Her er noen enkle ting man kan se etter hos en kvinne:

- Sko
Har kvinnen høye heler eller pyntede sandaler er dette ett typisk heterofilt tegn. I motsettning til kvinner med vans, converse, joggesko, dc og skatersko. Dette er typiske sko en homofil jente kan velge å bruke. Men dette er selvsakt bare en liten indikasjon på om du skal gå videre eller ikke.

- Negler
Etter du har forstått at skoene kan tilhøre en kvinne som er lesbisk, så kan du se etter neglene. Her faller fler fra. Har en kvinne lange velstelte negler er dette ett tegn på å være hetrofil. Har hun derimot helt korte eller halvlange naturell kan dette være tegn på at hun er homofil.

- bukser
Har hun korte negler så kan du gå videre. Vi ser på buksen. Det mest vanlige å se hos en homofil kvinne er baggy jeans. DVS. bukser som sitter løst rundt midtenog henger litt ned på rumpa. (de kan være trange i beina). Her kan man også se på om det er typisk unisex bukser eller herrebukser, dette er vanlig for de homofile kvinnene.

- Hårsveisen
Her finnes mange variasjoner. Har en kvinne langt hår er det på ingen måte noen grunn til å tro hun er hetro. Men har hun kort til halvlangt sort hår er dette en ennå sterkere indikasjon på at hun er lesbisk. Kort typete hår er også ett generelt tegn på homofile kvinner mellom 25 og 35. Eller

- Hodeplagg
Dette er ett vanlig kjenetegn. Bruker hun lue, cap, strikk rundt hodet eller lignende så er dette ett forsterkende ellement. Spessielt lue.

- Smykker
Her er det stor variasjon, men ett generelt tegn er ofte piercinger i ansiktet balndt noen grupper. Andre er det utbredt å gå med hampsmykker, mens andre igjen bruker såkaldte herresmykker som grove lenker osv.

- Overdel
På overkroppen er ofte sett av tegnene sjorter, hettejaker, store t-skjorter eller enkle ensfargede singletter med tykke stropper. Ikke ofte brukt er topper, kjoler, singletter med tynne stropper.

Nå har vi sett på noen av tengnene som kan indikere om hun er homofil eller ikke. Dette betyr ikke at om alle disse faktorene er til stede at hun er homofil. Mange av de aller diggeste på den andre siden av gjerdet har også noen av disse klærne. Desuten skal du heller ikke låse deg fast i at hun MÅ ha disse tingene. Noen av de aller diggeste på riktig side av gjerdet bruker opp til få av disse tegnene. Man må også lese på deres fremtoning å væremåte. Men alikevel kan vi se at lesbiske ofte deler seg i visse typer av stiler.

- Boarder jenta.
HUn bruker merkene Volcom, DC, vans, billabong ol. De går i baggy bukser, store t-skjorter med mange farger. Eller følger generelt snowbard, skate eller surferlooken. Det kan være en blanding av feminine og maskuline innslag.

- De mørke
Ikke mørke i huden, nesten tvert i mot. Disse kan ligne litt på EMO kids eller rockere. Går ofte i mørke klær, en skjorte, sort hettegenser og har sort hår, gjerne kort eller halvlangt. Piercing i leppa, tatoeringer ol.

- Traktorlesba
Han har manlige klær, belter etc. Hun har kort hår eller en sveis som ikke er noe å forbinde med kvinnelig. Det nærmeste hun kan komme feminin er at hun har en semitrang t-skjorte eller singlett med brede stropper. Hun har også ofte piercinger i ansiktet. (Øyenbrynet)

- Rædissen
Dette er jenter med rare sveiser, barbert på en side av hode, dreads, skallet ol. De er ofte feminister, går med hamp, store posebukser, har tuneller i ørene eller øredobber av tre. De er ofte veldig åpene om at de er lesbiske og er ikke redd for å bruke ordet. De er bereist og har kunnskap om kulturer.

- Gangsterlesba/ den stilløse
Dette er jenter som ikke bryr seg om hva de utstråler, de går i det de selv føler er komfortabelt og som passer for sin kjønnsidentitet. De går ofte med kjønnsnøytrale klær. og ting som var på mote rundt år 2000.

- Feme og nøytral
Innenfor her er de jentene man ikke kan se på at de liker jenter. De kler seg som hvem som helst som er heterofil og skiller seg ikke nevneverdig ut med homofile symboler.

- Sportsjenta
Hun spiller fotball i toppserien eller driver med idrett på ett gøyt/ middels nivå. Hun bryr seg mest om idretten hun bedriver, som hun er god i. Hun kler seg gjerne sporty med bergansjakke og trange eller halvbaggy jeans. Hun kan kanskje være litt tøffere enn de andre på laget og ha en litt mer maskulin holdning enn de andre på laget sitt. Men se opp. SVÆRT mange jenter med en sporty stil er heterofile, man kan brenne seg på dette fordi det kan virke litt tiltrekkende ;)

Håper det er litt klarere for deg hvem som er homofile nå, slik at det er lettere å skjønne hvem du skal prøve deg på;) Eller for deg som ikke har tenkt å prøve deg på en jente, så er det ikke lenger noen store tvil om hun ene på jobben din/ i klassen din er lesbisk, slik du har trodd så lenge, men du kan jo ikke være sikker. Du tenker at du ikke skal tro det om noen, men det er ikke farlig å tro det, det skader ingen og minst av alt hun selv..

6 kommentarer:

 1. hmm, kan du forklare meg hva jeg er eller, følte jeg falt litt under tre av kategoriene :p

  SvarSlett
 2. Jeg er imponert over kunnskapene dine, Kikki :)

  SvarSlett
 3. du linda er helt klart traktorlesbe :P
  Takk for det Linn, haha.

  SvarSlett
 4. Victoria S. Hoseth22. april 2010 kl. 11:32

  Jeg føler som Linda. Frustrerende.

  Victoria

  SvarSlett
 5. men dette inlegget er ikke ment til dere erfarene gaysa, er ment til de stakkarene der ute som ikke forstår seg på livet vårt og som gjerne vil få kunnskaper. Derfor må man bare være litt stereotypisk for å hjelpe de på vei. Dere går selvfølgelig ikke under noen av disse kattegoriene fordi dere er spessielle;)

  SvarSlett
 6. Jeg føler du er svært generaliserende i dette innlegget. Er det ikke mer traktor-lespa du beskriver over (baggy jeans, korte negler etc.)?

  SvarSlett