Dette er en blogg uten blogg og mening.

mandag 26. juli 2010

Å tenkeEr jeg i ferd med å bli gal? Emosjonene tar overhånd. Jeg blir kvalm av å tenke. Når jeg tenker for mye og kjenner nervene presser på, det er da jeg blir kvalm. Jeg kjenner kvalmen stiger opp i meg, jeg blir uvel og må kaste opp. Når det er for ille kaster jeg opp, som i går. Jeg sitter å tenker, jeg tenker hele tiden. Egentlig lurer jeg på hvor mye andre tenker. Kan antall tanker eller tankevirksomhet måles i noe? Finnes det en slags måleenhet fot tankevirksomhet? Uansett. Uansett, jeg tror jeg tener mer enn hva som er sunt. Eller kan man bli syk av å tenke for mye? Kan man bli fysisk syk av å tenke for mye? Eller kan man bli psykisk syk av å tenke for mye, som igjen fører til fysisk sykdom? Hvem vet.

Jeg må iallefall slutte å tenke så mye. Men hvordan slutter man med det? Alt du trenger er litt stillhet, så er de der. De er der når du minst venter det. De sniker seg inn i hodet ditt. De tar overhånd. Tankene erobrer bevistheten din. I det siste har mine tanker tatt over litt mye av bevistheten min. Tankene har begynt å kreve mer og mer av meg. De vil at jeg skal gi avkall på andre aktiviteter for å alene utføre tankevirksomhet. I stillhet, i ro og mak, uten å bli forstyrret. Av og til liker tankene at jeg sitter helt stille, ser ut i luften å tenker. Andre ganger liker tankene at jeg gjør ting. Sånn som dette, å skrive. Det er fint for tankene, da kan tankene gå via hodet mitt, gjennom sentralnervesystemet og ut gjennom fingrene. Jeg trenger ikke for mye tankevirksomhet for å skrive, det er innlært. Jeg trenger ikke tenke for å la fingrene gli over tastaturet. Det er bra, for da hadde jeg ikke fått tid til å tenke. Men poenget var. Hvordan slutter man å tenke. Det er jo ikke noe jeg gjør med vilje, jeg bestemmer meg ikke for at nå skal jeg tenke/ nå skal jeg ikke tenke. Det kommer av seg selv. Som om det er to av meg. At det er noen som sitter å bestemmer når jeg skal tenke og hva jeg skal tenke på. Jeg vil at det skal slutte opp. Det er imidlertid noen ting som får meg til å ikke tenke. Eller jeg tenker, men jeg tenker på ting som er fint for meg å tenke på. Uviktige tanker. Det er de jeg vil ha mer av, uviktige tanker.
Dette er en liste over ting som får meg til å tenke uviktige tanker:

- Gode filmer
- Lese om film
- Tenke på film
- Tenke på musikk
- lese en bok som fanger meg
- ta bilder

Dette er en liste over ting som gjør at jeg tenker:

- se ut i luften
- kjedsomhet
- dårlige filmer
- filmer man forstår
- musikk
- bøker som ikke fanger meg
- redigere bilder
- spise
- stillhet
- skrive

5 kommentarer:

 1. Hei! Hehe, jeg vet hvordan du har det :)
  Jeg har også alltid blitt kalt tenkeren, men jeg syns ikke det er noe fint i det.
  Ja, jeg tenker, tenker ut ting, ting som kan være nyttige, men hadde det bare vært det jeg tenkte på så hadde det liksom ikke vært noe problem, hadde det?
  Nei, jeg tenker på problemer, mine, andre sine, alt... Er det ikke problemer, blir det problemer, jeg tenker tanker istykker.
  Min verste tid på døgnet er leggetid, derfor utsetter jeg det så lenmge så mulig, og får så lite søvn som noen kan leve på, for drømmer er for meg en forlengelse av tankene, drømmer er jo tanker.
  Jeg ligger flere timer og bare tenker.
  Og jeg har tenkt meg syk, så det går an.
  Psykisk syk som førte til fysisk sykdom.
  Angst satte seg i magen, som gjorde at jeg ble lagt inn på sykehus.
  Psykosomatisk er fysisk smerte som kommer av psykisk, man skal ikke tulle med det.
  Det er smerte eller sykdom som er der, men det ikke alltid er så lett å fiske.

  Skulle ønske jeg kunne svare deg hva som hjelper mot å ikke tenke, men jeg vet ingenting... Da hadde jeg vært kurert.
  Jeg skal snart legge ut et lignenede innlegg, jeg har det i tankene ;)

  SvarSlett
 2. Ja. Jeg er jo veldig vond i kroppen. Ryggen, magen, kvalm ekkelt. Sånn er det. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med tankene. Du får poste en link på dette innlegget når du har skrevet på bloggen din. Si fra om du finner en kur.

  SvarSlett
 3. Det du trenger Kikki, er å lese The power of now, av Ekhart Tolle. Den vil forandre livet ditt.

  SvarSlett
 4. Hvorfor vil det det? På hvilke måte? Vet ikke om livet mitt er klar for mer forandringer på en stund.

  SvarSlett
 5. Det er alltid godt med en forandring. Selv er jeg klar for en stor en hvert øyeblikk.

  Når det gjelder tanker må en først bli fortrolig med å tenke dem før en kan la være å tenke dem (min erfaring).

  Ellers... et fint innlegg.

  SvarSlett